2012. december 5., szerda

Ajándékozni Öröm 3.

A mai lista:

1. Charm készlet Pippitől (persze nyugodtan választhattok másikat is, nekem most ez tetszett meg :)
2. Fogók. Az én készletem nagyon régi, és a Brico Store-ból van. Szerintem érdemesebb ilyen helyen beszerezni, mert a gyöngyös boltokban sokkal drágább. Ha Nektek nincs ilyen fogótok, nézzetek körül apukátok, vagy a férjetek szerszámai között. ;)
3. Lánc. Én itt és itt szoktam beszerezni. :)
4. Fülbevaló alkatrész. Bármelyik eddig általam javasolt ékszeres webshopban beszerezhető. (Mondjuk ahonnan a láncot szerzitek be :) )
5. Szerelőpálca. Kell hurkos is, és talpas is.  És szükség lesz szerelőkarikára is, de ez lemaradt a képről. Szintén az említett ékszeres webshopokból. Érdemes egyszerre rendelni mindent, így alig kell postát fizetni :)
6. Gyöngyök tetszés és ízlés szerint
7. Medáltartó. Szintén az említett boltokból. Példának egy itt. :)

Tudom, ez a lista most egy picit hosszabb, de higgyétek el, megéri beszerezni ezeket a kütyüket, főleg, ha több olyan családtag is van, aki örül az ilyen csecse-becséknek :) Vagy akár magatoknak is csinálhattok egyet ajándékba :))

1. lépés: A csomagból kiválasztottam egy medálnak való kalitkát, és két madárkát, amikből fülbevaló lesz :)


 2. Lépés: a fülialap alsó kis hurkát a fogónk segítségével "kinyitjuk", és ráakasztjuk a madárkát. Ha ez megvan, a fogó segítségével visszahajlítjuk a hurkot.


3. A madárka alsó "lukába" fogjuk akasztani a gyöngyöt. Ehhez a nekünk tetsző gyöngyöt felfűzzük egy talpas szerelőpálcára. A pálcát a fogó csipeszével rövidebbre vágjuk, majd "feltekerjük", azaz, egy kis hurkot csinálunk rá a fogónk segítségével. Ezt, a fülialaphoz hasonlóan kinyitjuk, és beleakasztjuk a gyöngyöt a madárka alsó "lukába". Bezárjuk a hurkot, és ezzel a fülbevaló kész is. :)
4. lépés: Jöhet a nyaklánc. Ehhez kiválasztunk 4-5 gyöngyöt, amik lehetnek különböző színűek is, ahogy nekünk jobban tetszik. Most a hurkos szerelőpálcát használjuk, de a módszer ugyanaz, mint a fülbevalónál. Hurkokat készítünk, így akasztjuk egymásba a gyöngyöket. Aztán a két szélső hurokba az előzőleg megfelelő hosszúságúra vágott lánc egyik, illetve másik végét fűzzük. Mielőtt azonban ezzel lezárnánk a láncot, huzzuk rá a medáltartót, és csak azután tegyük a lánc másik végét is a hurokba, és zárjuk le. A lánc legyen olyan hosszú, hogy kapocs ne kelljen rá, hanem simán bele tudjunk bújni. Az ilyen típusú láncok úgyis hosszan mutatnak jobban :)

5. lépés:  A medált egy szerelő karika segítségével szereljük fel a medáltartóra, majd a már említett módon tegyünk mellé egy kis gyöngyöt, esetleg egy kulcsos fityegőt is, ezt szintén Pippinél szereztem be. :)


Ezzel készen is vagyunk. Hogy tetszik? :)


Hogyha tetszik, de nincs kedvetek ügyködni vele, akkor gyertek játszatok velem, és legyen a Tietek ez a madárkás szett.
Nincs is más dolgotok, mint kitölteni az űrlapot, lájkolni az oldalam a facebookon, és ha tetszett az ötlet, akkor akár meg is oszthatjátok az ismerőseitekkel :)
Sorsolás holnap, azaz december 6.-án, este 21 órakor! :) Pénteken pedig egy újabb ötlettel várlak Titeket! :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...