2013. június 12., szerda

A pelenkázóról

Az a helyzet, hogy pelenkázó szekrényről álmodni se mertem volna...Egyrészt nem is fér el, másrészt igazán nem is vágyom rá, szerintem tök felesleges bútordarab, nem igazán lehet kihasználni, fél éves kora után úgyis pelenkázza már az ember lánya mindenhol a bébit, földön, kanapén, vizen, levegőben :D
Az előző két porontynál jól bevált, hogy vágattunk egy bútorlapot, arra meg tettem egy állatos pelenkázó lapot (azt a szivacsost), és slussz... De mostanra a szivacsos pelenkázó lap elfáradt, az oldalain szétvált, elszakadt, ki kellett dobjam.
Akartam másikat venni, de egyrészt van egy ilyen "Minden passzoljon mindhez" mániám, és a kisállatos, színes cukiságok sehogy sem illettek a piros-fehér, romantikus kislány zugba, másrészt meg bevallom sokalltam is érte 2500-3500 ft-ot kiadni.
 Búsan jártam az áruházakat, mert vagy csak állatos volt, vagy ami tetszett volna, és színben is megfelelt, 5000 ft volt! Egyik este azonban megvilágosodtam! Hát bevonjuk a bútorlapot vízlepergető anyaggal, szépen alábéleljük vatelinnal, és kész is! Az ikeában volt is vízlepergetős piros anyag, fehér pöttyökkel, (ez nem ugyanaz, mint a viaszos vászon, nem olyan műanyag, hanem textil, vízlepergető bevonattal) az ára is tökéletesen megfelelt (1400 ft az anyag a bútorlapomra), úgyhogy másnap irány az ikea... :)
 Innentől már csak szögbelövőre (jó, ez igaziból nem is szögbelövő, hanem ilyen elektromos tűzőgép, vagy lövésem sincs mi a szakszerű neve...:) ) volt szükség, meg vastag vatelinre (amit duplán hajtottam, hogy jó vastag, és puha legyen).

Férj aztán rakott rá kis fém bizbaszokat (háhá, ismét szakszerű vagyok, mi? :) Majd ha hazaér megkérdem azoknak mi a neve), hogy ne csúszkáljon el meg le a kiságyon, és tádámm, kész is a dizájnos pelenkázó, ami levehető, és a világon senkinek nincs ilyen, rajtunk kívül :)
Bizbasz update: Na, máris megvan a neve, (köszi Klári :D )  SAROKVAS :)


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tamcsi!

Jó újra olvasni rólatok. Kicsit eltűntem, de újra vagyok...
A pelenkázó jó ötlet, mi is készítettünk szögbelövővel új huzatot a régire. Csak az alsó szivacs maradt meg, így olyan sima lett mint a tiétek. De ez már a múlt...Macim 3 és fél éves, már rég nem használjuk. :):):):)

Tetszik a pöttyös minta és Lilla kuckója. Nagyon szép lett.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...