2013. június 26., szerda

Vond be textillel!

Ez az én tuti tippem, a jolly joker mindenre :)
Szükségünk volt az előszobában egy olyan fiókos szekrényre, ami elnyel mindent, amiben lehet sapkákat, sálakat, táskákat gyűjteni nagy mennyiségben, ami eltünteti a kupit. Két kicsi gyerek, egy picike lakás (tetőtérrel bővítjük majd, de jelenleg tényleg nem nagy), kevés tároló...Na, értitek, nem is ragozom :)

Sokat gondolkodtunk, asztalosra nincs keretünk, szóval az biztos volt, hogy magát a "vázat" megcsinálja a férjem...de mik legyenek a tárolók benne? Gondolkodtunk kosárban, de azok egyrészt elég drágák, másrészt eléggé kötik a méretet, harmadrészt félek, hogy kihúzzák a kötött sálak, sapkák szálait...De akkor mi legyen, mi legyen?? A férjem tanácsolta az OSB-t...na jó, de az meg hogy néz már ki? Hát, vonjuk be anyaggal! :)
Na, azt nem állítanám egyértelműen, hogy így olcsó volt, mert nem volt az, a faanyag, a festék, az osb, és hát még az anyag is, amivel bevontuk egy vagyonba került, de annál biztosan olcsóbb volt, mintha megbíztunk volna egy asztalost :)
Télen kezdtünk neki, azóta állt a lefestett "váz", benne a csúnya osb dobozokkal, de most a fészekrakó lázban addig cseszegettem az uram, míg végre befejeztük, és elérte a végleges formáját...Még bútorgombokat is kapott. :)

És tényleg minden elnyel, a tavaszi, a téli sapkákat, és még a táskáimnak is jutott egy fiók. :) Imádom.



2013. június 20., csütörtök

Kismama övek

A pintereseten találkoztam az ötlettel, és mivel megbeszéltem Katával, hogy megyek hozzá Lilla-pocakot fotózni, egyértelmű volt, hogy csinálnom kell magamnak.

Egy fekete-fehér, és egy piros-fehér mellett döntöttem, mert ez illett a legjobban a ruháimhoz, de nem kizárt, hogy csinálok majd még hasonlót más színekben is :)
Voltaképpen nem csak kismamák használhatják, simán övnek is szép, egy egyszerű ruhához, pl. esküvőre :)

És most jöjjenek a képek, amikért örök hála Katának, azaz a Ribizlifotónak :)




Név girland: The P. Shop Fairy

2013. június 17., hétfő

Bármi lehet baldachin...

...főleg, ha van egy ügyes férjünk, akinek ha azt mondjuk, hogy szeretnék egy akasztót a plafonra, meg valami kis kütyüt, amire rá tudom rakni a baldachint, akkor eltűnik a műhelyben, és addig elő se kerül, amíg nem tud felmutatni egy ilyen "kütyüt". :)

Ez a mi baldachinunk pl. egy ilyen ikeás függönyből lett a kis szoba dísze :) Felül fűztem bele egy szalagot, jó szorosan összehúztam, kötöttem rá egy csinos kis masnit, és voilá, kész is! :)

( A képeken a szekrény ajtót ne nézzétek, volt rajta egy törött tükör, amit leszedtünk, és még nem volt időm felturbózni a helyét)




2013. június 12., szerda

A pelenkázóról

Az a helyzet, hogy pelenkázó szekrényről álmodni se mertem volna...Egyrészt nem is fér el, másrészt igazán nem is vágyom rá, szerintem tök felesleges bútordarab, nem igazán lehet kihasználni, fél éves kora után úgyis pelenkázza már az ember lánya mindenhol a bébit, földön, kanapén, vizen, levegőben :D
Az előző két porontynál jól bevált, hogy vágattunk egy bútorlapot, arra meg tettem egy állatos pelenkázó lapot (azt a szivacsost), és slussz... De mostanra a szivacsos pelenkázó lap elfáradt, az oldalain szétvált, elszakadt, ki kellett dobjam.
Akartam másikat venni, de egyrészt van egy ilyen "Minden passzoljon mindhez" mániám, és a kisállatos, színes cukiságok sehogy sem illettek a piros-fehér, romantikus kislány zugba, másrészt meg bevallom sokalltam is érte 2500-3500 ft-ot kiadni.
 Búsan jártam az áruházakat, mert vagy csak állatos volt, vagy ami tetszett volna, és színben is megfelelt, 5000 ft volt! Egyik este azonban megvilágosodtam! Hát bevonjuk a bútorlapot vízlepergető anyaggal, szépen alábéleljük vatelinnal, és kész is! Az ikeában volt is vízlepergetős piros anyag, fehér pöttyökkel, (ez nem ugyanaz, mint a viaszos vászon, nem olyan műanyag, hanem textil, vízlepergető bevonattal) az ára is tökéletesen megfelelt (1400 ft az anyag a bútorlapomra), úgyhogy másnap irány az ikea... :)
 Innentől már csak szögbelövőre (jó, ez igaziból nem is szögbelövő, hanem ilyen elektromos tűzőgép, vagy lövésem sincs mi a szakszerű neve...:) ) volt szükség, meg vastag vatelinre (amit duplán hajtottam, hogy jó vastag, és puha legyen).





Férj aztán rakott rá kis fém bizbaszokat (háhá, ismét szakszerű vagyok, mi? :) Majd ha hazaér megkérdem azoknak mi a neve), hogy ne csúszkáljon el meg le a kiságyon, és tádámm, kész is a dizájnos pelenkázó, ami levehető, és a világon senkinek nincs ilyen, rajtunk kívül :)
Bizbasz update: Na, máris megvan a neve, (köszi Klári :D )  SAROKVAS :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...